Advertentie
Advertentie

Staking B-Cargo goed opgevolgd

©BELGA

Een groot deel van de werknemers van B-Cargo, het goederenvervoer van de spoorwegen, staakt vrijdagmorgen. Dat laat Jos Digneffe van ACOD Spoor weten aan Belga. 'Meer dan 80 procent van het personeel werkt niet.' De staking van B-Cargo heeft volgens Frédéric Petit van Infrabel geen grote gevolgen voor de reizigers.

(belga) - 'Alleen in de streek rond La Louvière zijn er vertragingen van een kwartier tot 20 minuten. De vakbonden protesteren omdat ze vrezen voor maatregelen bij B-Cargo. Vorig jaar zou B-Cargo 75 miljoen euro verlies geleden hebben en de directie wil 500 tot 600 werknemers overplaatsen binnen de NMBS-Groep. Bij B-Cargo werken tussen 2.500 en 3.000 mensen.

Treinreizigers kunnen voorlopig alleen in de regio La Louvière hinder ondervinden van de staking. 'Werknemers van B-Cargo blokkeren in La Louvière af en toe enkele sporen en dat leidt tot lichte vertragingen', zegt Frédéric Petit van Infrabel. Volgens Petit zijn er in Vlaanderen, Brussel en de rest van Wallonië geen problemen.

De staking bij B-Cargo duurt nog tot vrijdag 22 uur. Op 27 april is er opnieuw overleg tussen vakbonden en directie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud