Advertentie

Staking Belgocontrol afgeblazen

De geplande staking van luchtverkeerleiders bij Belgocontrol is afgeblazen. Dat vernam persagentschap Belga bij de vakbonden. De werknemers van Belgocontrol liggen overhoop met de directie vanwege een verregaand rationalisatieplan dat voorligt.

(belga) - Door de sterke daling van het luchtverkeer ziet de directie van Belgocontrol zich genoodzaakt te besparen, maar het plan dat daarvoor op tafel is gelegd, draagt de goedkeuring van de vakbonden niet weg. 'Er is geen sprake van ontslagen omdat het om statutair personeel gaat', zegt Bernadette Guillemyn van ACV Aviation. 'De directie wil het aantal mensen per dienst echter drastisch verminderen. De luchtverkeersleiders vrezen dat zij met zoveel minder mensen per dienst hun werk niet meer op een veilige manier kunnen doen.'

Daarom was er een staking aangekondigd voor de nacht van donderdag op vrijdag. Tussen 23 uur en 1 uur zouden de luchtverkeersleiders het werk neerleggen. Die staking wordt nu dus afgeblazen. Vrijdag wordt er opnieuw onderhandeld over de besparingsmaatregelen die de directie wil doorvoeren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud