Advertentie

Staking bij Bayer Antwerpen afgewend

(belga) - De vakbonden hebben met de Duitse top van Bayer afgesproken om volgende week te onderhandelen over garanties rond de werkzekerheid en het statuut van de werknemers in Antwerpen. Als die onderhandelingen voor de vakbonden onvoldoende resultaat opleveren, komt er een algemene staking.

Vorige maand maakte Bayer bekend dat het een aantal van haar activiteiten wil afsplitsen in een aparte groep, die een eigen notering op de beurs zou krijgen. Sindsdien heerst er onrust bij het Antwerpse Bayer-personeel, dat vreest dat de afsplitsing zal uitdraaien op een uitverkoop, met afdankingen tot gevolg. De vakbonden eisten vorige week dan ook duidelijkheid over de impact van de afsplitsing.

Donderdagavond kwam de top van Bayer uit het Duitse Leverkusen naar Antwerpen. "We hadden een stakingsaanzegging in de hand, maar uiteindelijk hebben we met de top afgesproken om komende maandag met de Antwerpse bedrijfsleiding rond de tafel te gaan zitten om over de toekomst te praten", zegt Johnny Van Doren van de christelijke vakbond LBC-NVK. "Zowel de vakbonden als de directie hebben zich duidelijk geëngageerd om snel duidelijkheid te scheppen. Wij vragen garanties rond werkzekerheid en willen dat, indien er een splitsing komt, alle werknemers juridisch onder één dak blijven, zodat de arbeidsvoorwaarden voor iedereen dezelfde blijven", zegt Van Doren. De vakbonden eisen dat de garanties juridisch afdwingbaar zijn.

"De onderhandelingen kunnen mogelijk langer dan maandag duren, maar indien er geen duidelijkheid komt, zullen wij alsnog volgende week een staking aanzeggen," zegt Van Doren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud