Staking bij British Airways

Het cabinepersoneel van British Airways gaat drie dagen staken met ingang op vrijdag middernacht. De staking krijgt een vervolg, nog eens vier dagen vanaf 27 maart. Reden is het afspringen van de sociale onderhandelingen.

Gesprekken tussen Willie Walsh, topman van de Britse luchtvaartmaatschappij en Tony Woodley van de vakbond Unite zijn afgesprongen. Volgens die laatste wil BA een oorlog met de vakbonden.

In totaal zullen 1.100 vluchten van British Airways afgelast worden tijdens de drie dagen durende staking op een totaal van 1.950. Gordon Brown roept op de staking af te blazen.

Het conflict draait rond loon- en arbeidsomstandigheden voor het cabinepersoneel. De directie van de luchtvaartmaatschappij wil de lonen bevriezen en 3.000 werknemers deeltijds laten werken om te besparen. Maar de bonden willen daar niet van horen.

Door de staking van het cabinepersoneel van British Airways is zaterdag ook een deel van de vluchten tussen Brussels Airport en Londen Heathrow geschrapt. Dat staat op de website van Brussels Airport.

Volgens de gegevens zal er zaterdag in Brussel maar één vlucht van British Airways vertrekken naar en aankomen van op Londen Heathrow. Twee tot drie verbindingen zijn geannuleerd. De verbindingen met Heathrow van andere luchtvaartmaatschappijen zijn niet verstoord.

Voor meer info over de vluchten van BA kan u terecht op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud