Staking bij De Beukelaer in Herentals

(belga) - Bij koekjesfabrikant De Beukelaer in Herentals is maandag de ochtendploeg niet aan het werk gegaan. Militanten van de socialistische vakbond ABVV blokkeren de ingang en maken zo de opstart van de fabriek onmogelijk. De staking is één van de acties die het ABVV opzet in het kader van het sectoroverleg voor de voedingssector.

De christelijke en liberale vakbond steunen de staking niet. Het ABVV voerde vorige week al acties in voedingsbedrijven om druk te leggen op de onderhandelingen voor een sectorakkoord. Een verzoeningsvergadering donderdag sprong af omdat het ABVV niet wil weten van een plafond op de loonnorm.

De christelijke vakbond ACV steunt de nieuwe acties niet en zegt dat het ABVV met vuur speelt. 'Het is nogal ironisch dat het ABVV hier nu een pamflet uitdeelt waarin men niet die zaken gaat eisen die donderdagavond in het voorstel van de werkgevers stonden', zegt Kris Clymans van ACV-voeding Kempen. 'Wij vragen dat we terug rond de tafel gaan zitten met het voorstel van donderdagavond als vertrekpunt', zegt hij.

Bij De Beukelaer in Herentals werken 1.200 mensen. Het is nog afwachten of de volgende ploegen er aan de slag zullen kunnen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud