Staking bij DHL duurt voort

(belga) - Onderhandelingen tussen de DHL-directie en vakbonden over het sociaal conflict bij enkele voormalige vestigingen van Van Gend & Loos hebben dinsdagavond niets opgeleverd. De werknemers in Ternat, die maandagavond oorspronkelijk slechts voor 24 uren in staking gingen, gingen om die reden dinsdagavond omstreeks 22.00 uur niet terug aan het werk.

De bonden zouden het vierpuntenvoorstel van de directie woensdagmorgen voorleggen aan het personeel. Vermits zij hun akkoord aan dit voorstel niet hebben gegeven, zouden ze het niet verdedigen.

Het conflict kadert in de fusieoperatie die Deutsche Post in de Benelux doorvoert tussen haar dochterbedrijven DHL, Van Gend & Loos en Danzas en waarbij het aantal vestigingen in België drastisch beperkt zal worden. De stakende werknemers van het voormalige Van Gend & Loos eisen werkzekerheid. Tijdens de onderhandelingen dinsdag wou de directie slechts voor 2 jaar werkzekerheid geven, wat voor de vakbonden onvoldoende was, temeer daar men over wat nadien komt zeer vaag blijft.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud