Advertentie

Staking Duitse Opelfabriek bedreigt bevoorrading Antwerpen

(belga) - De staking bij de Duitse Opel-vestiging in Bochum dreigt voor bevoorradingsproblemen bij Opel in Antwerpen te zorgen. In Bochum worden immers heel wat onderdelen gemaakt. Antwerpen kan met de huidige voorraad tot maandag doorgaan. Dat bevestigt Marco Van Riel, woordvoerder van Opel Antwerpen.

In Bochum staken de arbeiders voor de tweede dag op rij. Indien de staking aanhoudt, bestaat het risico dat Antwerpen in problemen komt. 'We kunnen nog doorgaan tot maandag', aldus Van Riel. Wellicht is er meer duidelijkheid zondag of maandagochtend.

De woordvoerder wist niet precies te zeggen welke onderdelen precies uit Bochum komen en in welke mate de productie in Antwerpen zou kunnen geraakt worden. In Antwerpen volgt men de situatie alvast op de voet op.

In Bochum wordt vrijdag, een dag na de bekendmaking van de saneringsplannen door moederbedrijf General Motors, opnieuw gestaakt. Het werk zal pas worden hervat als van de geplande banenvermindering geen sprake meer is, luidt het.

Volgens een lid van de ondernemingsraad gaat de productie pas verder als volgende signalen komen: de geplande personeelsvermindering van tafel, behoud van de fabriek na 2010 en geen naakte ontslagen. Vrijdag was er op de fabrieksterreinen protest van zo'n 3.500 arbeiders.

In Bochum werken zo'n 9.600 arbeiders. De Astra en de Zafira worden er gemaakt. Donderdagmiddag werd het werk er neergelegd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud