Start Georoute in Zoutleeuw en Geetbets uitgesteld

(belga) - In de postkantoren van Zoutleeuw en Geetbets is de invoering van het Georoute-systeem voor de postbedeling, dat normaliter vandaag had moeten van start gaan, uitgesteld omdat er nog geen overleg is geweest tussen directie en vakbonden op lokaal niveau.

Dat er nog geen overleg plaatsvond is volgens vakbondsman Albert Vanden Eynde (ACOD) het gevolg van de problemen op nationaal niveau bij de sectorale onderhandelingen. 'Tussen de vakbonden is daarom op dit ogenblik afgesproken geen enkel overleg met de directie te voeren noch op lokaal, zonaal, regionaal als nationaal niveau', aldus de vakbondsman aan het persagentschap Belga.

De vakbonden willen een aanpassing van het Georoute-systeem zoals het vandaag voorligt voor wat betreft de bedeling vanuit Geetbets in Kortenaken. 'Momenteel zorgt De Post voor autovervoer tot in Kortenaken, waarna de postbodes per fiets hun ronde doen. In de toekomst krijgen ze een bromfiets en valt het autovervoer tot in Kortenaken weg. Dit betekent dat sommigen eerst tot tien kilometer met de bromfiets moeten rijden vooraleer te kunnen starten met de bedeling. Dat kan in de winter voor problemen zorgen', aldus Vanden Eynde.

22228952

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud