Stork boekt hoger dan verwachte winst

Stork heeft over het derde kwartaal van 2006 een winst behaald van 25 miljoen euro, tegen 18 miljoen euro over de vergelijkbare periode vorig jaar. Mede geholpen door een lagere belastingdruk wist de machinebouwer de analistenprognoses te verslaan.

(tijd) Analisten gepolst door Betten Beursmedia News rekenden gemiddeld op een kwartaalwinst van 18,7 miljoen euro, waarbij de taxaties uiteenlopen van 15,6 tot 20,8 miljoen euro. Stork maakte zijn resultaten woensdag voorbeurs bekend.

Onderliggend kwam het resultaat van de maker van machines voor de kippenslacht uit in lijn met de gemiddelde verwachting. Zo steeg het bedrijfsresultaat van 25 miljoen euro vorig jaar naar 27 miljoen over de afgelopen drie maanden. Analisten rekenden op een gemiddelde EBIT van 26,3 miljoen euro.

De omzet van Stork, dat onder meer bouwt aan het nieuwe gevechtsvliegtuig F-35 Lightning II, het duurste project ooit van het Pentagon, viel in de verslagperiode licht terug van 459 miljoen naar 458 miljoen euro. Analisten rekenden hier op 464 miljoen euro.

Belangrijkste reden voor de daling is de vertraagde oplevering van de Airbus A380 en de militaire transporthelikopter NH90. In een reactie op de vertragingen kondigde Stork in september aan 215 banen te schrappen bij Aerospace Industries. In het vierde kwartaal zal een reorganisatielast worden genomen van 10 miljoen euro.

Deze last wordt meegenomen in de prognose voor de rest van het jaar. Stork handhaaft de verwachting dat het bedrijfsresultaat in 2006, exclusief de kosten van het onderzoek naar de beursexit en de verkoop van Worksphere, 5-10% lager zal liggen dan de EBIT van het recordjaar 2005, toen het resultaat uitkwam op 129 miljoen euro.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud