Studio 100 opent eerste kantoor in Nederland

Studio 100, het Belgische entertainmentbedrijf met vestigingen in Schelle en Londerzeel, opent deze maand nog zijn eerste Nederlandse kantoor in het Mediapark in Hilversum. Het kantoor zal zich bezighouden met alle televisieprogramma's, shows en musicals voor de Nederlandse markt.

(belga) Op dit moment wordt ongeveer 35 procent van de totale omzet van Studio 100 in Nederland gerealiseerd, via onder meer merchandising, licenties, boekuitgaven, cd's en dvd's. Bedoeling is de activiteiten er verder uit te bouwen, zegt Studio 100 in een persbericht.. Er zijn onder meer plannen om een eerste Plopsapark in Nederland te openen. Wanneer dat er precies zal komen, is nog niet duidelijk. De drie Belgische Plopsaparken (Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo) lokten in 2006 meer dan 340.000 bezoekers uit Nederland, op een totaal van 1.262.000 bezoekers.

Tot nu toe boekte Studio 100 in Nederland al successen met musicals (waaronder "Sneeuwwitje", "De Kleine Zeemeermin" en binnenkort ook "De 3 Biggetjes"), shows (onder meer van Plop en Piet Piraat, K3-concerten en het Studio 100 Zomerfestival) en speelfilms (zoals "K3 en het IJsprinsesje" en "Piet Piraat en het Vliegend Schip"). In december gaat ook de nieuwste Plopfilm "Plop in de stad" in première in Nederland.

Studio 100 trekt duidelijk de kaart van het buitenland. Op dit moment is het kinderprogramma "Bumba" al in Canada en Israël op antenne. Studio 100 voert ook nog gesprekken met Frankrijk, Duitsland en Spanje om er producties voor kinderen te maken. Concrete plannen zijn er nog niet.

Het entertainmentbedrijf werd in 1996 opgericht door Gert Verhulst, Danny Verbist en Hans Bourlon. Al tien jaar maken ze producties voor kinderen, met figuren als Samson & Gert, Kabouter Plop, K3, Big & Betsy, Wizzy & Woppy, Piet Piraat, Bumba, Spring, Topstars, Bo & Monica en Mega Mindy.

De afdelingen Content/Creatie, Marketing en Communicatie/Sales voor Nederland zijn al sinds 13 oktober 2006 ondergebracht in Hilversum.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud