Suez tekent raamakkoord voor levering LNG aan China

Suez Global LNG heeft een raamovereenkomst getekend met China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), de op twee na grootste oliemaatschappij van China, voor de kortetermijnlevering van vloeibaar aardgas. Dat blijkt uit een persbericht.

(tijd) Op wereldvlak is Suez het eerste bedrijf dat een dergelijk contract sluit met een grote Chinese energiespeler en het is tot op heden de enige invoerder van vloeibaar aardgas voor de Chinese markt.

Deze overeenkomst bepaalt de structuur en de voorwaarden volgens dewelke toekomstige leveringen op korte termijn zullen plaatsvinden en stelt Suez in staat om snel te reageren wanneer de marktvoorwaarden optimaal zijn. De transactie biedt Suez Global LNG en CNOOC de mogelijkheid om hun respectieve portefeuilles op een evenwichtige wijze te beheren en in te spelen op de specificiteit van aanbod en vraag op de eigen markt.

De overeenkomst weerspiegelt de wens van beide partijen om de komende jaren een sterk strategisch partnerschap uit te bouwen. Dit is een nieuwe, belangrijke stap die Suez in staat stelt om zijn LNG-aanwezigheid op de Aziatische markt te versterken.

'De komende jaren wordt China zeker een van de grootste afnemers van vloeibaar aardgas', aldus Rick Grant, CEO van SUEZ Global LNG. Dirk Beeuwsaert, CEO van SUEZ Energy International stelt het als volgt: 'Deze raamovereenkomst met onze Chinese partner bevestigt duidelijk de leiderspositie van SUEZ inzake LNG-transacties op korte termijn. In totaal heeft SUEZ Global LNG in de afgelopen 5 jaar ongeveer 30 soortgelijke overeenkomsten gesloten in het gebied rond de Atlantische en Stille Oceaan. Met onze portefeuille van flexibele LNG-bronnen en -markten zijn we goed geplaatst om de activiteiten van CNOOC in Azië uit te bouwen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud