Suez - Tractebel wordt Suez Energy International - update

(tijd-nieuwslijn) - Tractebel EGI (Energy & Gas International), de internationale energietak van de Frans-Belgische groep Suez, wordt omgedoopt tot Suez Energy International. Dat staat dinsdag te lezen in de krant Le Soir. Woordvoerder Guy Dellicour van Suez bevestigt dit niet, maar ontkent ook niet.

'De wijziging van verschillende merknamen wordt momenteel onder de loep genomen', zegt Dellicour. 'Vanaf begin volgend jaar zouden de naamswijzigingen moeten geĆÆmplementeerd worden,' zegt hij.

Hoofdaandeelhouder Suez verkreeg in 1999 via een openbaar bod de totale controle over het Belgische Tractebel. In 2003 reorganiseerde Suez dan zijn activiteiten, waarbij er twee energie-divisies ontstonden: Electricity & Gas International (hoofdzakelijk Tractebel) en Electricity & Gas Europe (onder meer Electrabel, waarin Suez 50,08 procent in aanhoudt). De eerstgenoemde krijgt dus nu de naam van de moedergroep.

De naam Tractebel zal evenwel niet volledig verdwijnen. Binnen de divisie blijft bij enkele activiteiten, zoals het gerenommeerde Tractebel Engineering, de naam behouden.

De naamsverandering is een strategische beslissing. Suez wil zich op die manier meer profileren als industriele speler dan als holding.

Voorts heeft Suez-filiaal Elyo een contract van 400 miljoen euro binnengehaald bij Michelin voor de bouw en het beheer van een warmtekrachtkoppelingsinstallatie. Het contract loopt over een periode van 15 jaar. Dat meldt de Frans-Belgische nutsgroep Suez dinsdag in een persbericht.

Elyo Italia, de Italiaanse afdeling van Elyo, gaat op de site van Michelin Italiana Spa in het Italiaanse Cuneo de cogeneratiecentrale financieren, ontwerpen, bouwen en beheren. De installatie van 50 MW moet de fabriek op de site van de nodige warmte- en elektrische energie voorzien. Voor Elyo komt het neer op een investering van 40 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud