Advertentie

Suez wil extra nucleaire capaciteit in 2015

(tijd-nieuwslijn) - De Franse nutsgroep Suez wil tegen 2015 extra nucleaire capaciteit hebben in Frankrijk en overweegt zelf een kerncentrale van de derde generatie te bouwen. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Gerard Mestrallet in een gesprek met Tijd-Nieuwslijn.

'Een eerste mogelijkheid is nog steeds een participatie in de kerncentrale van de derde generatie, die EDF plant in het Normandische Flamanville', stipt Mestrallet aan. 'EDF voert gesprekken met het Italiaanse Enel over een participatie van Enel in dat project. Pas als die gesprekken zijn afgelopen, kan mogelijk met Suez worden onderhandeld'.

Omdat er geen schot komt in die zaak, bestudeert Suez nu ook de mogelijkheid om zelf een kerncentrale van de derde generatie te bouwen. 'Wij organiseren ons om zelf eventueel een centrale te bouwen. Hoe dan ook willen we tegen 2015 bijkomende nucleaire capaciteit hebben in Frankrijk'.

Mestrallet voegt er nog aan toe dat een beslissing over de mogelijke bouw van eigen nucleaire capaciteit binnen de twee jaar moet worden genomen. 'EDF wil met zijn centrale in Flamanville klaar zijn tegen 2013. Ofwel participeren we daarin, ofwel bouwen we zelf een kerncentrale samen met Gaz de France', besluit Mestrallet.

24794025

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud