Sunparks staat voor forse groei

De Center Parcs Europe Group heeft Guido De Paepe (47) benoemd tot directeur Strategische Ontwikkeling. De Paepe krijgt als belangrijkste opdracht het dochterbedrijf Sunparks tegen 2015 uit te bouwen tot 30 vakantieparken, zo heeft de groep woensdag meegedeeld.

(belga) - Sunparks heeft vandaag vier vakantieparken in België, twee parken in Nederland en twee in Duitsland.

De Paepe was voordien managing director van Sunparks en "kent het merk dus door en door", merkt de groep Center Parcs in de mededeling op. Hij moet de expansie versneld vorm geven. De doelstelling is in elk toeristisch gebied in Europa een vakantiepark van Sunparks te realiseren. De uitbouw zal gebeuren door het afsluiten van managementcontracten met bestaande en nieuw te ontwikkelen parken, die vervolgens onder het Sunparks-label gaan opereren.

Sunparks zet de komende jaren in op een verdere groei in het middensegment van de markt voor korte vakanties. "Sunparks biedt een duidelijk aanbod in de markt voor mensen die zijn gesteld op een uniforme en goede prijs-kwaliteitverhouding, met weersonafhankelijke voorzieningen en een gegarandeerd comfort." Nieuwe Sunparks parken profiteren meteen van 40 jaar kennis en ervaring van de Center Parcs Europe Group en van de centrale backoffice-voorzieningen van het concern.

De omzet van Center Parcs Europe Group bedroeg in het boekjaar 2007-2008 628,6 miljoen euro. De 21 parken van Sunparks en Center Parcs verwelkomden vorig jaar ruim 3,7 miljoen gasten. De groep Center Parcs is onderdeel van het in Parijs beursgenoteerde Pierre & Vacances.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud