Advertentie

Superconfex wisselt opnieuw van eigenaar

De Belgische Superconfex-winkels wisselen opnieuw van eigenaar. BR Bedding, dat de kledingwinkels midden 2005 verwierf, verkoopt ze na een mislukte sanering opnieuw. Het grootste deel komt in handen van de Nederlandse discountspecialist Dirk Bron.

(tijd) Het bericht over de volgende stap in de Superconfex-saga stond gisteren in de Nederlandse krant De Telegraaf. In maart vorig jaar zette de toenmalige eigenaar Macintosh de 42 Belgische Superconfex-winkels in de etalage. Nadat eerst een akkoord werd bereikt met de kledinggroep C&A voor de overname van 20 vestigingen, verkocht Macintosh de resterende winkels aan de Nederlandse retailketen BR Bedding.

Terwijl C&A de gekochte vestigingen omvormde tot eigen winkels, behield BR Bedding - dat zijn eerste stappen zette op de Belgische markt - de naam Superconfex. De groep toonde zich van bij het begin ambitieus. Het aantal winkels zou worden opgedreven tot 30 en de verkopen moesten beter dankzij een bijkomend gamma bad- en bedtextiel en jongere mode.

Verbrand

Maar de nieuwe strategie sloeg volgens De Telegraaf niet aan. Omdat de groep zich ondertussen ook verbrand had aan de overname van twee Konmar-supermarkten, ging ze op zoek naar een koper voor Superconfex.

Dat verkoopproces is ondertussen afgerond. Vijftien vestigingen, waaronder die in Borsbeek, komen 'voor enkele miljoenen euro's' in handen van Dirk Bron, de voormalige eigenaar van Aktiesport. Die zal de winkels omvormen tot megadiscounters die sportartikelen en merkkleding aanbieden tegen dumpingprijzen. Wanneer de overgang plaatsvindt en of de naam Superconfex blijft bestaan, kon men in Borsbeek niet zeggen. Momenteel loopt de uitverkoop.

Van de zeven vestigingen die niet in handen komen van Dirk Bron, gaan de meeste naar de Zwitserse budgetwinkelketen Vögele. De vestiging in Waregem gaat naar C&A.

Superconfex en BR Bedding wilden geen commentaar kwijt.

SDS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud