Systemat verwacht verlies in eerste halfjaar

(tijd-nieuwslijn) - Informaticadienstengroep Systemat verwacht in het eerste halfjaar verlies. Dat zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Claude Loge in een gesprek. Voor het hele jaar zitten een 'goede break-even' en positieve kasstroom er nog in, maar dan moet het laatste kwartaal meevallen, zegt hij. Systemat publiceert in september zijn halfjaarcijfers.

Er zijn weinig grote projecten, legt de Systemat-topman uit. Bovendien zijn juli, augustus en september traditioneel geen goede maanden. Veel hangt daarom af van het laatste kwartaal. "Maar het is te doen", klinkt het.

Hij verwacht dit jaar geen grote winst, maar slechts een 'goede break even'. Het bedrijf werkt in Europa met 110 mensen minder en heeft ook op andere gebieden maatregelen genomen. Belangrijker dan de winst is voor Loge de kasstroom. Met een goede laatste drie maanden zou die positief moeten zijn.

Zolang er geen nieuwe producten komen van marktleiders zoals chipgroep Intel of softwareproducent Microsoft, verwacht hij weinig herstel. "Ik noem dat het Mercedes-syndroom", zegt Loge. "Je kan je auto vervangen aan 100.000 kilometer, maar je kan er ook 800.000 kilometer mee rijden." Bedrijven investeren voor het ogenblik niet zwaar in informatica.

(c) tijd-nieuwslijn

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud