Systemat wacht op minnelijke schikking met HP

(tijd-nieuwslijn) - De informaticadienstengroep Systemat gaat niet in beroep tegen het vonnis in de rechtszaak tegen Hewlett-Packard (HP), op voorwaarde dat een minnelijke schikking met de Amerikaanse groep getroffen kan worden. 'Anders gaan we wel in beroep', aldus gedelegeerd bestuurder Jean-Claude Loge.

De Brusselse rechtbank van koophandel verklaarde in een vonnis van 29 augustus de vordering van Systemat ontvankelijk, maar ongegrond. De groep uit Lasne eiste 25 miljoen euro van de Belgische divisie van HP. Systemat had in september 2003 een klacht ingediend nadat de Amerikaanse groep de contracten met zijn doorverkopers, waaronder Systemat, had herzien. HP wilde sneller en goedkoper zijn computers bij de eindklanten krijgen, in navolging van concurrent Dell.

Systemat liet al weten niet tevreden te zijn met het vonnis van de rechter. 'Op bijna geen enkel punt heeft Systemat gelijk gekregen', zei opman Jean-Claude Loge een kleine week na de uitspraak. Ondertussen heeft de raad van bestuur dus beslist te wachten tot er een minnelijke schikking getroffen is met HP, alvorens de zaak al dan niet definitief te laten rusten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud