T-groep wil sectorgenoot Luba overnemen

©mfn online editor import

T-groep, het Mechelse bedrijf dat human resources-diensten levert via t-interim en ascento, voert exclusieve gesprekken voor de overname van Luba, een Nederlandse uitzendgroep. Dat maakte het bedrijf maandag in een persbericht bekend. Het gaat om de eerste internationale uitbreiding voor T-groep. Financiële details werden niet vrijgegeven.

(belga) - T-groep ontstond in 2002 met de afsplitsing van de commerciële diensten van de VDAB. De groep kende sindsdien een sterke groei, met een uitbreiding van het aantal kantoren en van gespecialiseerde diensten. T-groep is actief op 75 locaties in Vlaanderen en Brussel, met 390 personeelsleden. Vorig jaar werd een omzet van 180 miljoen euro geboekt.

Het Nederlandse Luba heeft een 60-tal kantoren in Nederland en drie in Polen. De groep stelt 320 mensen tewerk. Vorig jaar werd een omzet van 96 miljoen euro gerealiseerd.

Door de overname kan T-groep haar positie op de Benelux-markt versterken. Volgens gedelegeerd bestuurder Mark Verstraete zou de nieuwe combinatie de nummer vijf in deze markt worden.

Een overname was volgens Verstraete het logische gevolg van de ambitie van de groep. 'We wilden uitbreiden en beschikten over de financiële middelen om dit te doen. Het meest logische is dan een acquisitie. Het zelfstandig uitbouwen van een netwerk in Nederland zou jaren vergen. Luba was ook één van de grootste spelers die nog beschikbaar waren voor ons'. De keuze voor Nederland als eerste buitenland, volgde na een strategische analyse, aldus de topman. Het feit dat er dezelfde taal gesproken wordt, was maar bijkomstig.
Of dit betekent dat er nog meer overnames in andere landen zullen volgen, is nog te vroeg. 'Laat ons eerst dit dossier afronden en tot een goed einde brengen', verklaarde Verstraete. De Mechelse groep verwacht de overname al in de loop van de volgende weken te kunnen afronden.

Verstraete ziet ook nog groeimogelijkheden voor de nieuwe combinatie. Zo is Luba vooral in het zuidwesten van Nederland actief en kan er eventueel uitgebreid worden naar de rest van het land. De Poolse kantoren zouden dan weer een interessant recruteringskanaal kunnen zijn om Poolse arbeiders naar België te brengen.

T-groep wil in eerste instantie de merknaam van Luba behouden. 'Die bestaat al veertig jaar in Nederland en is er goed bekend. Ook voor de kantoren en de tewerkstelling verandert er niets. We zijn complementair aan elkaar', beklemtoonde de gedelegeerd bestuurder. Het zou wel de bedoeling zijn om 'best practices' van elkaar over te nemen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud