T-Systems snoeit verder in personeelsbestand

T-Systems, de business-poot van Deutsche Telekom, snoeit verder in zijn personeelsbestand. Enkele maanden geleden werden al 5.500 ontslagen aangekondigd, daar komen er nu 1.600 bovenop. Dat kondigde topman Lothar Pauly aan.

(belga) T-Systems, dat IT- en telecomoplossingen aanbiedt aan bedrijven, stelt wereldwijd 52.000 mensen tewerk. In de eerste jaarhelft zakte de omzet met 3 procent tot 6,1 miljard euro. De winst (ebitda) daalde 18 pct tot 667 miljoen euro. Wat vooral zorgen baart, aldus de manager, is de dramatische prijserosie met 15 à 20 procent. "Met conventionele middelen kunnen we dit niet onder controle krijgen", aldus Pauly, vandaar de herstructurering. Hij wil het bedrijf ook meer op de internationale markt richten en het aantal arbeidsplaatsen in lageloonlanden uitbreiden.

T-Systems is ook in België actief.

Vrijdag werd er gestaakt bij het bedrijf om de eisen in het kader van cao-onderhandelingen kracht bij de zetten. De bonden willen 6 procent opslag. Volgens vakbond ver-di nemen aan de actie zo'n 1.500 stakers deel, verspreid over de verschillende vestigingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud