Taminco voor 800 mio euro overgenomen door CVC Capital Partners

De Belgische chemiegroep Taminco is voor 800 miljoen euro overgenomen door het investeringsfonds CVC Capital Partners. Europa's tweede buy-outbedrijf neemt de onderneming met 850 personeelsleden over om zich te versterken met een ingrediëntenproducent voor de farmaceutische industrie, zo maakte CVC woensdag bekend.

(belga) CVC neemt Taminco over van het Nederlandse AlpInvest Partners. Na een eerste selectie in het veilingproces waren nog vijf kandidaatovernemers overgebleven.

Taminco, met hoofdzetel in Gent, maakte tot 2003 deel uit van UCB, en is 's werelds grootste producent van alkylamines die gebruikt worden in de agro-industrie, geneesmiddelen, dierenvoeding en de waterbehandeling. Naast België is er nog een productievestiging in Duitsland, drie in de Verenigde Staten, één in Brazilië en twee in China.

CVC Capital Partners raakte eerder in ons land bekend door investeringen in onder meer De Post, Minster Minit en Univeg.

"Onze prioriteiten en structuur zullen ongewijzigd blijven. Taminco zal nog meer gericht zijn op het globaliseren van activiteiten en het integreren in nieuwe, geselecteerde afgeleide producten", zo wordt Pol Vanderhaeghen, de ceo van Taminco, in het persbericht geciteerd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud