Telecomgroep Scarlet verwerft Tiscali België

(tijd) - De telecomgroep Scarlet neemt de Belgische activiteiten van de Italiaanse internetaanbieder Tiscali over. Het Belgisch-Nederlandse bedrijf betaalt daarvoor 19 miljoen euro. De verkoopovereenkomst werd gisteravond getekend. Door de transactie ontstaat een sterke derde speler op de Belgische internetmarkt. Het fusiebedrijf telt ruim 120.000 breedbandklanten en tienduizenden gebruikers van inbelinternet. Dat meldt De Tijd.

De groep Tiscali is een van de grotere internetaanbieders in Europa. Het bedrijf, dat nog nooit winst boekte, verkeert echter in financiële ademnood. Om die te lenigen, besloot Tiscali de filialen in acht landen van de hand te doen. België stond evenwel niet op die lijst. Het filiaal in ons land maakt deel uit van de Benelux-organisatie. De Benelux behoort samen met Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland tot de kernmarkt van Tiscali. Toch dook er af en toe speculatie op over een mogelijke verkoop van Tiscali België, maar de groep ontkende steeds formeel.

Aanvankelijk toonde Tiscali belangstelling voor de overname van Scarlet, maar tijdens de gesprekken werden de rollen omgekeerd. De voorbije weken polste Tiscali volgens diverse bronnen ook andere partijen, zoals Telenet, naar hun interesse voor de overname van de Belgische dochter. Maar voor zover bekend waren er geen andere biedingen.

De transactie is belangrijk voor Scarlet. Het was voor het bedrijf de laatste kans om op de Belgische internetmarkt in een keer een grote stap te doen. Scarlet en Tiscali betwistten elkaar de derde plaats op die markt. In elk geval ziet nu een sterke derde partij het licht die, als de integratie van Tiscali lukt en snel verloopt, het de marktleiders Belgacom en Telenet moeilijker kan maken.

Belgacom telt ruim 1 miljoen internetklanten, van wie meer dan 820.000 voor breedband. Telenet zit aan ruim een half miljoen, zo goed als alleen breedbandgebruikers. Tiscali heeft 62.000 breedbandaansluitingen, iets minder dan Scarlet. Het aantal klanten voor inbelinternet, een sterk afkalvend segment, van de twee is niet bekend, maar het gaat alleszins om meerdere tienduizenden afnemers. BB

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud