Telefonica wil 4.500 jobs schrappen

(tijd/belga) - Telecomgigant Telefonica wil dit jaar 4.500 jobs schrappen in thuisland Spanje. Dat is 11 procent van het personeelsbestand in Spanje. De vakbonden kregen het nieuws woensdag van de directie te horen. Die wilde het cijfer donderdag niet bevestigen, maar ontkende niet dat er jobs zullen verdwijnen. Door de herstructurering hoopt Telefonica opnieuw winst te maken.

De Spaanse afdeling van Telefonica wil de 4.500 werknemers, zo'n 11 procent van het totale personeelbestand, binnen de zes maanden ontslaan. Dat schrijft de Spaanse krant El Mundo op haar website. Voor de komende drie jaar zou het aantal afvloeiingen oplopen tot 10.000. In totaal werken er meer dan 40.000 mensen bij de Spaanse afdeling van Telefonica.

Volgens Telefonica moet er in het personeelbestand gesnoeid worden als gevolg van de dalende omzet in de divisie vaste telefonie. Het telecombedrijf verloor bovendien 20 procent marktaandeel aan zijn concurrenten Auna, Jazztel en Uni2 (France Telecom).

De massale herstructurering bij Telefonica is de eerste sinds Cesar Alierta in juli 2000 het voorzitterschap van de telecomgroep opnam. Telefonica is naast Spanje vooral actief in Latijns-Amerika. Wereldwijd werken er 157.000 mensen.

Ook andere telecombedrijven snoeien in hun personeelsbestand, nu de telecom-boom voorbij is. France Telecom wil dit jaar 13.000 jobs schrappen, Deutsche Telekom plant 55.000 ontslagen tegen 2005.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud