Telenet grijpt naast Waalse kabelbedrijven

De stuurgroep die toeziet op de verkoop van acht Waalse kabeltelevisiebedrijven heeft dinsdag beslist exclusieve overnamegesprekken te beginnen met ALE en Brutélé. Telenet valt uit de boot.

'Voo' is het gezamenlijke merk van ALE en Brutélé - Foto Belga

(tijd) - ALE en Brutélé zijn de grootste twee kabelspelers in het zuiden van het land. De beslissing betekent dat ook de Luxemburgse kabelgroep Altice achter het net vist.

De aanbeveling van de stuurgroep moet nog worden goedgekeurd door de top van de acht kabelaars. Maar daar worden geen problemen verwacht.

ALE en Brutélé golden als de gedoodverfde winnaars van de verkoopprocedure. Maar ze slaagden er tot voor kort niet in aan te tonen dat ze het hele overnamebedrag konden betalen. Ze boden 475 miljoen euro, een bedrag waarover nog moet worden onderhandeld. Die hindernis is nu van de baan. Volgens diverse bronnen kan de tandem garanties voorleggen voor een lening van 400 miljoen. 225 miljoen daarvan komt van Dexia en de rest van Fortis.

Als ALE en Brutélé slagen in de overname ontstaat één kabelbedrijf dat in omzeggens heel Franstalig België actief is en bijna 1,3 miljoen klanten telt. Alleen Telenet is groter. In Vlaanderen is het nooit tot een eenmaking gekomen. Daar zijn vooral Telenet en vier spelers, verenigd in Interkabel, actief.

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud