Telenet komt in maart in Bel20

(tijd-nieuwslijn) - Het aandeel van kabeloperator Telenet maakt bij de jaarlijkse herschikking van de Bel20 in maart zijn intrede in de Brusselse graadmeter. Dat bevestigt Euronext Brussel.

Telenet maakt op 11 oktober zijn debuut op Euronext Brussel. De prijsvork voor de beursgang, die hoofdzakelijk bestaat uit het aanbod van al bestaande aandelen, is bepaald op 21 tot 25,5 euro. De waarde van het aanbod ligt tussen 1,039 miljard en 1,262 miljard euro. De marktkapitalisatie komt hiermee uit tussen 2,1 miljard en 2,5 miljard euro, met inbegrip van het aanbod aan werknemers voor 298 miljoen euro.

Met deze waardering zal Telenet op de eerste handelsdag in maart, bij de jaarlijkse herschikking van de index, zijn opwachting maken in de index. Deze herschikking gebeurt op basis van de slotkoersen van 31 december. 'Als we uitgaan dat de waarderingen van vandaag gelden op 31 december, dan komt het aandeel in de index', bevestigt een woordvoerder van Euronext.

Als Telenet wordt opgenomen, bestaat de index opnieuw uit 20 aandelen. Momenteel bestaat de index slechts uit 19 aandelen. Electrabel zal door het bod van Suez nog uit de index verdwijnen, maar het indexcomité besliste om Suez in de plaats op de te nemen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud