Telenet: prijsvork beursgang EUR 21-25,5 per aandeel

(tijd-nieuwslijn) - De indicatieve prijsvork voor de beursgang van kabeloperator Telenet naar Euronext Brussel bedraagt EUR 21-25,5 per aandeel. Bij uitoefening van de overtoewijzingsoptie worden maximaal 49,475 miljoen aandelen aangeboden. Electrabel verkoopt zijn volledig belang, GIMV en het financiele consortium behouden elk 3,8%. De free float zal rond 49,6% liggen.

Telenet maakt zijn debuut op Euronext Brussel op 11 oktober. Er worden voor maximaal EUR 298 miljoen nieuwe aandelen aangeboden. De rest komt van de bestaande aandeelhouders. Zij bieden maximum 40,192 miljoen aandelen aan, inclusief een overtoewijzigingsoptie van maximaal 6,453 miljoen aandelen. In totaal worden dus maximum 49,475 miljoen aandelen aangeboden, met inbegrip van de volledige uitoefening van de overtoewijzingsoptie van 6,453 miljoen aandelen.

De waarde van het aanbod ligt tussen EUR 1,039 miljard en EUR 1,262 miljard. De marktkapitalisatie komt hiermee uit tussen EUR 2,1 miljard en 2,5 miljard, met inbegrip van het aanbod aan werknemers voor EUR 298 miljoen. Omdat het personeel 30 dagen tijd heeft om in te tekenen, zullen op het moment van de effectieve beursgang nog niet de definitieve waarderingen gekend zijn.

GIMV en het financiele consortium bestaande uit KBC Private Equity, Ibel, AvH-dochter Sofinim en Finstrad, behouden na de beursgang elk een belang van 3,81%. Nu bezitten zij respectievelijk 14,78% en 14,85%. Electrabel, dat 4,8% in handen heeft, verkoopt zijn belang volledig. Interkabel, dat 9,19% bezit, wil 4,08% behouden.

'Na de beursgang hebben de Vlaamse aandeelhouders 27,62% in handen. Liberty Global heeft zijn wens uitgesproken om de huidige 21,28% te behouden na de beursgang. De free float zal ongeveer 49,6% bedragen. Dat is volgens ons een goed cijfer. Een substantiele free float is sleutelelement voor het succes van het aanbod', zei CEO Duco Sickinghe op een conference call zondag.

Naar verwachting wordt de definitieve prijs bekendgemaakt op 11 oktober, de dag dat het aandeel zijn debuut maakt op de beursschermen.

Zoals eerder meegedeeld loopt de intekenperiode voor particulieren van vandaag tot 7 oktober 16u. Er wordt 15% voorbehouden voor de particuliere beleggers. Dit kan worden opgetrokken tot maximum 20% als de vraag minstens 2,5 keer groter is dan het aanbod. De intekenperiode voor institutionelen loopt tot 10 oktober. De voorbije dagen bleek dat bankiers rekening houden met een vervroegde afsluiting, omdat zij heel wat vragen krijgen over de beursgang.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud