Telenet stelt kapitaal open voor Waalse aandeelhouders

Telenet is bereid zijn kapitaal open te stellen voor Waalse aandeelhouders. Dat zegt Duco Sickinghe, de gedelegeerd bestuurder van het beursgenoteerde bedrijf, in een gesprek met enkele Franstalige kranten.

(tijd) Telenet zit in een biedstrijd om acht Waalse kabelbedrijven, maar riskeert die te verliezen. Om zijn positie te versterken zet Sickinghe een charmeoffensief in. Hij zegt desnoods genoegen te nemen met een Waals minderheidsbelang.

Telenet wil op deze manier af van zijn te Vlaams imago in het Franstalig gedeelte van het land. Volgens Sickinghe is het tv- en telecombedrijf klaar om meer Franstaligen op te nemen in zijn directiecomité en nieuwe Franstalige leden van de raad van bestuur te benoemen. Beide organen tellen nu al enkele Franstaligen. 'We zijn zelfs al bereid Waalse waarnemers te verwelkomen in onze raad van bestuur'.

Een en ander kan gepaard gaan met de openstelling van het kapitaal voor Waalse aandeelhouders. 'Onze Amerikaanse aandeelhouder Liberty, die ons geen enkel signaal stuurt dat hij een grotere participatie wil in Telenet, heeft het belang van een lokale verankering goed begrepen. Dat toonde Liberty bijvoorbeeld in Japan, waar de groep zijn kapitaal opende voor lokale actoren.'

De openstelling van het aandeelhouderschap van Telenet voor Waalse partijen impliceert onder meer dat Telenet bereid is de overname van de acht kabelaars deels te betalen in aandelen. Dat kan tot gevolg hebben dat Waalse gemeenten aan de zijde van de Vlaamse in het kapitaal van Telenet komen of dat Electrabel zijn belang in Telenet verhoogt.

XD/BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud