Telindus boekt minder kwartaalomzet

(tijd-nieuwslijn) - De omzet van netwerkintegrator Telindus lag in het eerste kwartaal van 2004 onder die van het eerste kwartaal 2003. Dat blijkt uit een update van de groep. Telindus bevestigt de doelstelling om dit jaar 5 procent meer omzet te boeken en een bescheiden operationele winst neer te zetten.

Het is de eerste keer dat Telindus informatie op kwartaalbasis geeft. Wegens een gebrek aan historische gegevens waagden analisten zich niet aan prognoses. Over heel 2003 lag de omzet op 524 miljoen euro. Het bedrijfsverlies bedroeg 8 miljoen euro.

Telindus geeft geen cijfers. Het zegt enkel dat de dienstenomzet met 9% gestegen is op jaarbasis en dat er een aantal duidelijke aanwijzingen zijn van een verbeterde marktsituatie in bepaalde landen. De orders op het vlak van de producten bleven stabiel ten opzichte van het laatste kwartaal van 2003. De marges op diensten en producten stegen in beperkte mate.

Eerder stelde Telindus 5% omzetgroei in het vooruitzicht van 540 tot 560 miljoen euro. Toen zei het management dat het operationeel resultaat over heel 2004 binnen een range van 3 en 4 miljoen euro zou vallen rekening houdend met de herstructureringskosten in Italië. In dat verband meldt de groep nu dat Telindus Italië een positief operationeel resultaat haalde in het eerste kwartaal, voor herstructureringskosten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud