Telindus boekt nettoverlies van 15,5 miljoen euro in eerste halfjaar

(tijd-nieuwslijn)- De Leuvense netwerkintegrator Telindus heeft over het eerste halfjaar van 2002 een nettoverlies geboekt van EUR 15,5 miljoen. Vorig jaar kon het bedrijf in dezelfde periode nog een nettowinst voorleggen van EUR 9,7 miljoen. Dat maakte gedelegeerd bestuurder Eric Van Zele bekend tijdens een persconferentie.

Het bedrijf boekte in de eerste zes maanden van 2002 een operationeel verlies van EUR 7,7 miljoen, tegenover een operationele winst van EUR 13,3 miljoen een jaar eerder. De omzet daalde 20% tot EUR 272 van EUR 341 vorig jaar.

Het bedrijf wijt de tegenvallende resultaten aan de dalende verkoop van producten. In het eerste semester verkocht het bedrijf voor EUR 69 miljoen minder netwerkapparatuur, een daling met 27% tegenover vorig jaar.

De verkoop aan operatoren daalde in de eerste zes maanden 35%."Deze daling is het gevolg van de crisis bij de telecomoperatoren, die vanwege hun schuldenlast niet meer investeren in het bouwen van nieuwe netwerken", aldus Van Zele.

Het omzetcijfer van de diensten bleef ongeveer op hetzelfde niveau van 2001. Dat betekent dat de verhouding producten/diensten gewijzigd is tegenover vorig jaar. 29% van de omzet kwam in het eerste halfjaar van diensten en 71% van producten. Vorig jaar was nog 77% van producten afkomstig.

"De brutomarge steeg licht in het eerste halfjaar, dankzij de hogere marges in de diensten", legt Van Zele uit. Doordat de marges hoopgevend zijn, plannen we geen nieuwe herstructuringen. Telindus krimpte zijn personeelsbestand in met zo'n 200 eenheden sinds eind vorig jaar. Voor deze maatregelen boekte Telindus in het eerste kwartaal een herstructureringslast van EUR 2,9 miljoen.

PB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud