Telindus haalt mogelijk doelstellingen niet

(tijd-nieuwslijn) - Telindus haalt mogelijk zijn doelstelling niet om een positief operationeel resultaat te halen over 2002. Dat zei gedelegeerd bestuurder Eric Van Zele vrijdag in de marge van de persconferentie over de halfjaarcijfers. Het bedrijf verwacht op jaarbasis een lagere omzet van 10 a 15%.

Eerder had gedelegeerd bestuurder Van Zele aangekondigd dat hij hoopt op een positief operationeel resultaat op jaarbasis. "Het is nog altijd onze bedoeling om een positieve ebit te kunnen voorleggen, maar het zal moeilijk worden", aldus Van Zele. In het tweede semester zullen we op operationeel niveau winst maken, maar over het hele jaar durf ik me niet uitspreken", zegt Van Zele voorzichtig.

"De herstructureringen die het bedrijf heeft doorgevoerd zullen zorgen voor een besparing op operationeel niveau van zo'n 10 miljoen dit jaar", legt Van Zele uit.

Het bedrijf verwacht in het tweede kwartaal geen heropleving in het operatorsegment. "Vooral van de diensten verwachten we veel, maar omdat in de dienstensector met meerjarencontracten gewerkt wordt, zal dit niet onmiddellijk merkbaar zijn in de resultaten van het tweede halfjaar", zegt Van Zele.

Na de crisis in de operatorsector besloot het bedrijf een strategiewijziging door te voeren. Het is de bedoeling dat diensten de helft van onze omzet gaan uitmaken", legt Van Zele uit. Nu is dat nog maar een kleine 30%.

Om de dienstensector te optimaliseren zal Telindus in januari volgend jaar een internationaal dienstencentrum openen. "Vanuit dit centrum zullen we alle netwerken vanop afstand kunnen beheren, beveiligen en updaten", besluit Van Zele.

18571923

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud