Telindus: strategisch comite neemt alle vestigingen onder de loep

(tijd-nieuwslijn) - Het strategisch comite dat onlangs opgericht werd door de beursgenoteerde telecomgroep Telindus, zal alle vestigingen van Telindus onder de loep nemen. Dat zegt Jan Steyaert, gedelegeerd bestuurder van Telindus, aan Tijd-Nieuwslijn.

"Het strategisch comite moet de toekomstige strategie uitstippelen met het oog op de evolutie van een doorverkoper van hardware naar een leverancier van diensten. We moeten analyseren waar we op dit ogenblik al aanwezig zijn in Europa en waar nog niet. Alle activiteiten worden onder de loep genomen. Eventueel moeten we ook beslissen waar we niet meer zullen actief zijn", aldus Steyaert.

Of verlieslatende vestigingen zoals de afdeling in Zwitserland worden afgestoten, kon Steyaert niet bevestigen. "Ik zal geen uitspraken doen in eigen naam, de beslissingen moeten in onderling overleg door het comite worden genomen", aldus Steyaert.

Jan Coene, de topman van weefgetouwenfabrikant Picanol, is aangetrokken om deel uit te maken van het comite. "Jan Coene heeft ervaring met servicegerichte bedrijven, waardoor het opportuun leek om hem aan te trekken", zegt Steyaert.

Het strategisch comite zal beslissen over het aantal ontslagen die nog zullen vallen in het buitenland. "Dat er nog een herstructuring volgt in het buitenland staat vast, maar we moeten eerst de besprekingen van het comite afwachten vooraleer we concrete cijfers kunnen geven", benadrukt Steyaert. Ook over eventuele overnames zal het comite oordelen. Het is al langer bekend dat Telindus uitkijkt naar een overname in Duitsland.

Het comité bestaat uit negen leden. Behalve Coene zitten er zes bestuurders van Telindus in. Het gaat om Carmen Cordier, dochter van Telindus-stichter John Cordier, Pierre Bouckaert (Arcelor), Ronald Everaert (Mercator), Christian Leysen (Ahlers), Luc Vansteenkiste (Recticel) en Louis Tordeurs (SRIW). Ook de twee gedelegeerd bestuurders van Telindus, Eric van Zele en Jan Steyaert, zitten in het comité. Steyaert sluit niet uit dat nog andere externen worden aangetrokken.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud