Ten vroegste volgende week duidelijkheid over DHL

(tijd) - Het koerierbedrijf DHL zal niet antwoorden op de vragen van de federale regering, voor de ploeg van premier Verhofstadt volgende week opnieuw het vertrouwen van de Kamer heeft gekregen. Dat zei vice-premier Didier Reynders (MR) gisteren tijdens een perslunch in de Senaat. Bij DHL luidt het evenwel dat het bedrijf zich niet wil vastpinnen op een datum.

De federale regering stuurde vorige week een compromisvoorstel naar DHL en legde daarmee de bal in het kamp van het koerierbedrijf. Tot dusver antwoordde DHL nog niet op het voorstel.

Reynders zei gisteren dat DHL op zijn vroegst volgende vrijdag een antwoord geeft op het federale voorstel over een uitbreiding op Zaventem. De MR-vice-premier suggereerde dat DHL met zijn antwoord wacht op vraag van de federale regering. Op die manier vermijdt Verhofstadt dat DHL met een negatief antwoord komt voor de vertrouwensstemming.

Daarenboven creëert de regering tijd en ruimte om de begrotingsbesprekingen te beginnen en de beleidsverklaring van 12 oktober voor te bereiden. Na de beleidsverklaring dinsdag, volgt woensdag het kamerdebat over de beleidsverklaring. Donderdag moet de Kamer zijn vertrouwen geven aan de regering.

Xavier de Buck, woordvoerder en commercieel directeur van DHL België, pint zich niet vast op een datum. 'We laten de regering iets weten als we een antwoord hebben. Dat kan zowel begin als eind volgende week zijn'. Volgens DHL wordt dan bekeken wanneer het koerierbedrijf en de politieke onderhandelaars weer rond de tafel kunnen om een consensus te vinden over de toekomst van DHL. De Buck zei niets te weten over een vraag van de overheid om te wachten met het antwoord op het federale voorstel.

De Belgische en Duitse vakbonden van DHL namen gisteren een standpunt in. Beide pleiten voor de uitbreiding in Zaventem en een nieuwe vestiging in Leipzig.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud