Ter Beke bevestigt dat resultaat '06 dat van '05 zal evenaren

De versevoedingsgroep Ter Beke bevestigt voor het volledige jaar 2006 een evenaring van het resultaat van 2005 te verwachten. Dat meldt Ter Beke in een kwartaalupdate.

'Behoudens verslechtering van de marktomgeving betekent dit dat de groep verwacht, rekening houdend met een aantal eenmalige kosten waaronder de kosten van de fusie van de vleeswarendivisie met Pluma, dat het resultaat voor het volledige jaar 2006 het resultaat van 2005 zal evenaren', zegt Ter Beke, daarbij verwijzend naar de verwachting die bij de publicatie van de halfjaarcijfers werd gegeven.

Ter Beke noteerde over 2005 een nettowinst van 5,95 miljoen euro op een omzet van 236,24 miljoen euro.

Die omzet zal in 2006 substantieel hoger liggen dan in 2005 als gevolg van de overname van de Wommelgemse vleeswarengroep Pluma eerder dit jaar, zegt Luc De Bruyckere, de voorzitter van Ter Beke. Pluma wordt sinds 1 april geconsolideerd.

'De investeringen liggen op schema, de integratie van Pluma ligt op schema en de divisionering zou eind dit jaar moeten afgerond zijn', voegt De Bruyckere er nog aan toe.

Ter Beke liet begin vorige maand weten zijn twee divisies, vleeswaren en bereide gerechten, te verzelfstandigen. Die operatie zou vooralsnog niets veranderen aan de consolidatiekring van de groep. De Bruyckere gaf toen wel toe dat een aparte beursnotering voor een van de divisies niet langer kan worden uitgesloten.

Bert Lauwers

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud