Ter Beke onderhandelt met Agis over overname pastadivisie

(tijd-nieuwslijn) - Voedingsgroep Ter Beke onderhandelt met de Franse groep Agis over de overname van de afdeling pastagerechten. De twee ondertekenden een intentieverklaring en startten een due diligence-procedure. Als alles goed gaat, zou de overname begin juli rond zijn.

De afdeling haalde in 2002 een omzet van EUR 11 miljoen, tegenover EUR 185,6 miljoen voor Ter Beke. Als de overname doorgaat, zal ze dit jaar al een positief effect op het resultaat hebben, zegt Luc De Bruyckere, gedelegeerd bestuurder van Ter Beke. De Bruyckere beklemtoont vooral het strategisch belang van de overname: 'Als je succesvol wil zijn in Frankrijk, moet je Frans zijn.'

De Franse groep Agis heeft haar produciezetel in lby-sur-Cheran (Haute Savoie) en produceert naast pastagerechten ook verse maaltijden en gefrituurde exotische producten.

Ter Beke maakt vleeswaren en bereide maaltijden. 62% van de omzet kwam in 2002 uit pastagerechten. Ter Beke is Europees marktleider in verse lasagne en wil met de overname zijn positie op de snel groeiende Franse markt versterken. De groep is met haar bereide pastagerechten verder ook actief in de Benelux, Spanje, Zwitserland, Ierland, Duitsland en Groot-Brittanniƫ.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud