Terca (Koramic) ontslaat 22 bedienden

(tijd-nieuwslijn) - Bij baksteengroep Terca Bricks, onderdeel van het Oostenrijkse Wienerberger, verdwijnen in België 22 bediendenjobs. Dit is een gevolg van de integratie van het Britse Hanson, dat in februari van dit jaar door Terca is overgenomen, schrijft De Financieel-Economische Tijd.

De ontslagen vallen in de kantoren in Kortemark en in Kortrijk. Daar werken samen 860 bedienden. "Uiteindelijk gaat het om een beperkte herstructurering", zegt Johan Vanderbist, algemeen directeur voor Terca Bricks in België.

"De ontslagen zijn het gevolg van drie ingrepen. Er werd een nieuw SAP-systeem ingevoerd, we werken na de overname van Hanson aan de integratie van de verkoopafdeling, en er vindt een concentratie van de verschillende diensten plaats." Alles wat met administratie, boekhouding en verkoop te maken heeft, komt in het hoofdkwartier in Kortrijk (Kapel Ter Bede). Alle technische en engineeringactiviteiten worden in Kortemark gevestigd.

Bij de verdere integratie van de Hanson-groep zijn geen ingrepen bij het personeel meer gepland.

Terca Bricks maakt deel uit van de bouwmaterialengroep Wienerberger, waarin Koramic als referentieaandeelhouder participeert.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud