Tessenderlo: beroep milieuorganisaties niet schorsend

(tijd-nieuwslijn) - Het beroep dat twee Belgische leefmilieuorganisaties aantekenen tegen de vergunning die de chemiegroep Tessenderlo kreeg voor de uitbreiding van de chloorproductie is niet schorsend. Dat zei Geert Dusar, woordvoerster van Tessenderlo, aan Tijd-Nieuwslijn.

Tessenderlo kreeg in juni van de Limburgse bestendige deputatie een nieuwe milieuvergunning om de chloorproductie op te drijven van 250.000 naar 400.000 ton. Tessenderlo wil een nieuwe eenheid inplanten naast de oude. De milieubewegingen Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Natuurbeschermingsactie Limburg hebben bezwaren tegen die nieuwe productie-eenheid, omdat die op minder dan 100 meter van 2 scholen zal liggen. De organisaties vinden het risico onaanvaardbaar en gaan bij de Vlaamse minister voor Leefmilieu Ludo Sannen in beroep tegen de vergunning.

"Het beroep dat ze aantekenen is niet schorsend. Voor ons is er dus geen invloed. Het is enkel extra werk voor de minister. De milieugroepen hebben op voorhand gezegd dat ze alle beslissingen juridisch zouden aanvechten. Ze hebben vooral problemen met de locatie, maar we hebben gekozen voor de veiligste locatie die geen transport noodzakelijk maakt. Hoe verder we de eenheid zetten, hoe groter het risico wordt", legt Dusar uit.

De klacht van de milieugroepen komt in het najaar op de agenda van minister Sannen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud