Tessenderlo Chemie schrapt 197 banen

De directie van Tessenderlo Chemie bevestigde vrijdag dat er in totaal 197 banen (146 arbeiders en 51 bedienden) geschrapt zullen worden in het kader van het herstelplan "Target 2007". Dat plan moet het resultaat van de groep met 30 miljoen euro verbeteren. Het chemieconcern heeft vrijdag ten aanzien van het gemeenschappelijke vakbondsfront haar intentie tot herstructurering bevestigd en te kennen gegeven niet te zullen onderhandelen.

(belga/tijd) - De bonden zagen in onderhandelingen over de herstructurering net een middel om naakte ontslagen te vermijden, zo vernam BELGA vrijdag van vakbondssecretaris François Jordens van het ACV.

De onderhandelingen over een sociaal plan voor de 197 Limburgse werknemers vinden respectievelijk plaats op 19 september voor de arbeiders en op 20 september voor de bedienden.

De bonden vrezen er naar eigen zeggen voor dat het erg moeilijk zal worden om naakte ontslagen te vermijden, nu de directie formeel te kennen heeft gegeven om geen heil te zien in arbeidsherverdelende maatregelen.

Bij Tessenderlo Chemie in Limburg werken momenteel nog zowat 1.400 mensen.

Donderdag maakte de chemiegroep bekend dat het over het tweede kwartaal van 2006 een groepsverlies van 21,5 miljoen euro noteerde, vergeleken met een groepswinst van 8,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud