Tessenderlo mikt op netto winstgroei 5 tot 10% in 2002

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische chemiegroep Tessenderlo mikt voor 2002 op een groei van de nettowinst met 5 tot 10%. Dat zei financieel directeur Christian Vrebosch aan Tijd-Nieuwslijn op de NextEconomy/NextPrime-beurs in Parijs. De afdeling pvc zal, ondanks het herstel in het derde kwartaal, het jaar wel met verlies afsluiten.

Tijdens de algemene vergadering in juni schoof Tessenderlo voor 2002 de doelstelling naar voren een licht hogere nettowinst te boeken dan de EUR 65 miljoen in 2001. Vrebosch lijkt nu iets optimistischer. "Ik wil de woorden dubbel digit nog niet in de mond nemen, maar een winstgroei van 5 tot 10% is mogelijk," zei hij.

Tessenderlo zag de pvc-prijzen vanaf februari stijgen. "In de vakantiemaanden stagneerden de prijzen, om in sepember opnieuw de hoogte in te gaan", zei Vrebosch. Dat maakt dat Tessenderlo sinds eind mei opnieuw winst boekt in de afdeling pvc. "Die winst is voldoende om het derde kwartaal positief af te sluiten, maar onvoldoende om de eerdere verliezen uit te vegen", stelde de financieel directeur.

De andere activiteiten van Tessenderlo presteren volgens Vrebosch naar verwachting. "Alleen de natroloog-afdeling heeft het wat moeilijker door de lagere prijzen. Voor de rest loopt alles naar wens", verduidelijkte hij.

GDC/BH

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud