Tessenderlo zakt in het rood in derde kwartaal 2006

De chemiegroep Tessenderlo realiseerde in het derde kwartaal van 2006 een nettoverlies van 12,5 miljoen euro, vergeleken met een winst van 0,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

(tijd) Het kwartaalverlies, het gevolg van provisies voor herstructureringen, is groter dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op een verlies van zowat 5,3 miljoen euro.

De recurrente bedrijfswinst (rebit) kwam uit op 16,8 miljoen euro, tegen 2,4 miljoen een jaar eerder. Ook hier hadden de analisten hoger gemikt, op 20,7 miljoen euro.

Tessenderlo zegt dat de uitvoering van het herstructureringsplan Target 2007 verloopt binnen de voorziene termijnen.

Het bedrijf is overtuigd de aangekondigde besparingen van 30 miljoen euro in 2007 te kunnen realiseren. Sommige maatregelen zullen pas effect hebben op volledige jaarbasis vanaf 2008. De besparingen zouden vanaf 2008 dan ook 50 miljoen euro per jaar moeten bedragen.

Een bijkomende provisie van 23,7 miljoen euro werd in het derde kwartaal aangelegd voor de uitvoering van het herstructureringsplan, dat nu aldus volledig geprovisioneerd is voor een bedrag van 49,8 miljoen euro.

Tessenderlo verwacht dat de positieve trend die zich manifesteerde in het derde kwartaal, zich zal voortzetten. 'Een goed bedrijfsresultaat kan dus verwacht worden voor het laatste kwartaal zonder evenwel het uitstekende niveau van het vierde kwartaal van 2005 te evenaren', klinkt het in het persbericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud