Advertentie

Test-Aankoop verklaart originele Nokia-batterijen veilig

(belga) - Originele Nokia-batterijen die door de Finse telecomreus worden verdeeld, zijn veilig. Dat blijkt uit nieuwe tests, die Test-Aankoop heeft uitgevoerd.

Heel wat andere batterijen die in de handel onterecht worden verkocht onder de naam Nokia, zijn niet voorzien van een kortsluitingbeveiliging, waardoor de batterijen kunnen oververhitten en smelten.

"De consument kan onmogelijk het verschil zien tussen originele en niet-originele Nokia-batterijen. Dat de consument te goeder trouw onveilige batterijen koopt, terwijl hij denkt dat het om de originele Nokia-exemplaren gaat, blijft dus een probleem", stelt Test-Aankoop. Op 7 november meldde Test-Aankoop dat uit testen was gebleken dat Nokia-batterijen niet allemaal een goede kortsluitingbeveiliging hadden, waardoor ze kunnen oververhitten en consumenten kunnen verwonden. Nokia stelde toen in een reactie dat het bij de gsm's waarbij dit al was voorgevallen, telkens om toestellen met namaak-batterijen ging. Vorige week ging Test-Aankoop met de vertegenwoordigers van Nokia samenzetten rond de kwestie. Er werd afgesproken dat nieuwe testen zouden worden uitgevoerd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud