Thalys en Eurostar stemmen activiteiten op elkaar af

(belga) - HST-operatoren Thalys en Eurostar gaan bepaalde activiteiten op elkaar afstemmen. De maatschappijen hebben daarover een samenwerkingsakkoord ondertekend. Zo komt er in een eerste fase een gezamenlijk aanbod op de verbinding Londen-Brussel-Keulen. Ook andere diensten worden aan elkaar gekoppeld.

Dat hebben Jean-Michel Dancoisne, gedelegeerd bestuurder van Thalys, en Richard Brown, de topman van Eurostar, verklaard op een gezamenlijke persconferentie in Parijs.

Bij wijze van proefproject wordt een gezamenlijk aanbod voor de verbinding Londen-Brussel-Parijs uitgewerkt. Daarbij worden de aansluitingen in knooppunten als Brussel-Zuid op elkaar afgestemd. Dat gezamenlijke aanbod is vooral gericht op het WK voetbal in Duitsland in 2006. Later wordt onderzocht of er een gelijkaardig aanbod kan worden opgezet naar Rotterdam/Amsterdam.

In de toekomst komen er onder meer nog speciale tarieven voor de driehoek Londen-Parijs-Brussel en voor Londen-Parijs-Amsterdam. Voorts kunnen dan Thalys-producten worden aangekocht via www.eurostar.com. Nu al kunnen Thalys-biljetten worden gekocht aan de Eurostar-terminals in Waterloo en Ashford en via het call-center in Groot-Brittannië.

Daarnaast zullen de zogenaamde trouwe reizigers of 'frequent travellers' van Eurostar in de toekomst ook kunnen genieten van de voordelen bij Thalys en omgekeerd. Tot slot zal ook op het vlak van technologische ontwikkelingen en innovaties (Ticketless, Wi-fi of draadloos internet,...) nauwer worden samengewerkt.

Een gemeenschappelijk Eurostar/Thalys-ticket zou ten vroegste mogelijk zijn tegen eind 2006, aldus Thalys-topman Dancoisne.

Zij collega bij Eurostar verduidelijkte nog dat het gaat om een commercieel samenwerkingsakkoord en dat er geen plannen zijn voor een eventuele samensmelting van de twee bedrijven. Het is ook niet meteen de bedoeling om Thalys-treinen naar Londen te laten sporen of Eurostar-treinen naar Amsterdam of Keulen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud