Advertentie
Advertentie

Theo Dilissen nieuwe voorzitter Belgacom

(belga) - De federale regering heeft Theo Dilissen aangeduid als voorzitter van de raad van bestuur van telecombedrijf Belgacom. Dat gebeurde nadat Jan Coene zijn mandaat ter beschikking had gesteld van de regering als gevolg van persberichten over geheime bezoldigingen bij weefgetouwenproducent Picanol. Dilissen stapte enkele weken geleden op als gedelegeerd bestuurder bij de Kontichse technologiegroep Real Software.

De nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, Theo Dilissen. (foto: belga)

Dat kondigde minister van Overheidsbedrijven, Johan Vande Lanotte, aan op een persconferentie in aanwezigheid van Dilissen.

Dilissen volgt Jan Coene op, die vrijdag zijn mandaat van voorzitter aan de regering ter beschikking had gesteld. Hij deed dat 'in het belang van het bedrijf', zo blijkt uit een gezamenlijke mededeling van Coene en Vande Lanotte. De regering betreurt de beslissing van Jan Coene, 'maar begrijpt dat hij, gelet op de recente berichtgeving, tot deze beslissing is gekomen'. De regering heeft het ontslag aanvaard.

Minister Vande Lanotte heeft Coene persoonlijk en in naam van de regering bedankt voor zijn inzet, leiderschap en behaalde resultaten. Er bestaat binnen de regering en de raad van bestuur van Belgacom geen twijfel over de integriteit en de effectiviteit van de uitvoering van zijn mandaat als voorzitter, luidt het nog in de mededeling.

Theo Dilissen vond dat zijn benoeming 'een enorme blijk van vertrouwen' is. 'Belgacom is een bedrijf met mogelijkheden en is een hoeksteen van de technologie en innovatie in België', zei hij op de persconferentie. Volgens hem staat een bedrijf in de technologische sector voor vier uitdagingen. Het bedrijf moet winstgevend zijn en volgens Dilissen heeft afgevaardigd bestuurder Didier Bellens zeer zinnige dingen gedaan. Daarnaast moet het bedrijf technologische keuzes maken en zich omvormen in een dienstenbedrijf. Tenslotte is schaalvergroting erg belangrijk in de sector.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud