Thomas Cook annuleert geplande verkoop van zijn Duitse reisbureaus

Het toerismeconcern Thomas Cook heeft de geplande verkoop van zijn verlieslatende Duitse reisbureaus voorlopig geschrapt.

(belga) "De gesprekken met de Raiffeisen-Volksbank Altötting zijn bevroren. We onderzoeken alle mogelijkheden voor veranderingen in de structuur van ons concern", zei een woordvoerder maandag. Warenhuisgroep KarstadtQuelle nam begin februari het 50 procent aandeel van Lufthansa in Thomas Cook over.

Tot dusver was gepland om de 140 Duitse Thomas-Cook reisbureaus in een gezamenlijke onderneming met Raiffeisen-Volksbank Altötting onder te brengen. Door deze joint venture zouden de 500 arbeidsplaatsen voor geruime tijd verzekerd zijn.

De bank met zetel in Altötting bij München en Thomas Cook hebben n u al een gemeenschappelijke onderneming met meer dan 600 reisbureaus, waarvan de partners elk de helft in handen hebben.

In België heeft de Thomas Cook groep zijn hoofdzetel in Zwijnaarde (Gent). De Belgische reisorganisatie groepeert verschillende bedrijven: twee reisbureauketens (Thomas Cook Travel Shops en Neckermann Vakantiewinkels), een luchtvaartmaatschappij (Thomas Cook Airlines Belgium) en drie touroperators (Thomas Cook, Pegase en Neckermann).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud