ThromboGenics haalt 38,5 miljoen euro op

Het Leuvense biotechnologiebedrijf Thrombogenics, een specialist in behandelingen van vaataandoeningen, is erin geslaagd bij zijn beursgang 38,5 miljoen euro op te halen. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Vrijdag 7 juli, noteert Thrombogenics voor het eerst op Eurolist van Euronext Brussel. De referentiekoers bedraagt 4,5 euro.

(tijd) Doordat er een overinschrijving was op het aanbod, kon Thrombogenics 3,5 miljoen euro meer ophalen dan oorspronkelijk gepland. In totaal krijgt Thrombogenics een marktkapitalisatie van 100 miljoen euro.

In een reactie zegt oprichter en gedelegeerd bestuurder Desire Collen verheugd te zijn de beursgang tot een goed einde te hebben gebracht. 'Ik ben blij dat we de interesse van erg kwalitatieve investeerders hebben kunnen vasthouden.'

ThromboGenics zal de opbrengsten van de beursgang aanwenden voor de verdere klinische ontwikkeling van microplasmine, een stof die wordt gebruikt in de behandeling van oogziekten. Daarnaast zal het bedrijf verder investeren in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Collen had eerder ook aangegeven op langere termijn mogelijk ook licenties op toekomstige geneesmiddelen te verwerven.

Opmerkelijk is nog dat Herman Daems, voorzitter van de GIMV, zich op eigen verzoek teruggetrokken heeft als onafhankelijk bestuurder bij ThromboGenics. Hij wordt vervangen door Luc Philips (KBC).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud