Thrombogenics wil 35 miljoen euro ophalen met beursgang

Het Leuvense biotechnologiebedrijf Thrombogenics, een specialist in behandelingen van vaataandoeningen, wil met zijn beursintroductie op Euronext Brussel tot 35 miljoen euro ophalen.

(tijd) Dat bedrag kan verhoogd worden met maximaal 10 miljoen euro bij een overinschrijving op het aanbod. Verwacht wordt dat het aandeel Thrombogenics op 7 juli zijn debuut zal maken op Euronext Brussel. Dat meldt het biotechbedrijf woensdag in een persbericht.

De prijsvork van het aandeel Thrombogenics schommelt tussen 4,5 en 6 euro. De definitieve introductieprijs zal op 6 juli worden vastgelegd door KBC Securities, dat de beursgang begeleidt. Het openbaar aanbod zal lopen van 22 juni tot 5 juli 2006.

Thrombogenics zal de opbrengsten van de beursgang aanwenden voor de verdere klinische ontwikeling van microplasmine, een stof die wordt gebruikt in de behandeling van oogziekten. Daarnaast zal het bedrijf verder investeren in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Gedelegeerd bestuurder Desire Collen had eerder ook aangegeven op langere termijn mogelijk ook licenties op toekomstige geneesmiddelen te verwerven.

De beursgang bestaat uit een openbaar aanbod in Belgie en een private plaatsing van aandelen bij institutionele beleggers. Het bedrijf wil voor 35 miljoen euro nieuwe aandelen met VVPR-strips uitgeven. Dat bedrag kan met 10 miljoen euro worden opgetrokken bij een grote overinschrijving.

Daarnaast is er ook een overtoewijzingsoptie voorzien om een aantal bestaande aandelen te verkopen. De waarde van dat pakket is gelijk aan 15 procent van het aantaal nieuwe aandelen dat wordt uitgegeven. De overtoewijzingsoptie is uitvoerbaar vanaf de introductiedatum (7 juli) en loopt tot 30 dagen erna.

Professor Desire Collen, een autoriteit in cardiovasculaire ziekten, richtte ThromboGenics in 1991 op in samenwerking met de KULeuven. Het laboratorium van professor Collen ontwikkelde als eerste 'tissue plasminogen activator' (tPA), een stof die wordt gebruikt voor de behandeling van hartaanvallen. Het product werd gecommercialiseerd door het Amerikaanse biotechbedrijf Genentech. Financieel directeur Guise schat het bedrag aan royalties dat ThromboGenics ontvangt voor tPA op zo'n 51 miljoen dollar. Die tPA-royalties waren voor ThromboGenis totnogtoe het belangrijkste middel om nieuwe projecten te financieren.

Collen richtte ThromboGenics op om de kennis die werd opgebouwd bij de ontwikkeling van tPA aan te wenden bij nieuwe therapieen voor vasculaire aandoeningen. De groep ontwikkelt producten voor de behandeling van drie soorten aandoeningen: oogziekten, aandoeningen van de bloedvaten (zoals hartproblemen en bloedklonters) en kanker. ThromboGenics heeft momenteel vijf producten in klinische ontwikkeling. Daarnaast zijn er nog vijf andere kandidaat-geneesmiddelen waarvan het werkingsprincipe in de preklinische studies is aangetoond.

Het bedrijf telt momenteel 42 werknemers en heeft filialen in de Verenigde Staten en in Ierland. De maatschappelijke zetel van het bedrijf bevond zich totnogtoe in Ierland. Maar nu een beursnotering op Euronext Brussel op de agenda staat zal het bedrijf zich in Belgie vestigen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud