Time Warner verlaagt verwachting 2006

Time Warner, onder meer eigenaar van America Online, HBO en CNN, heeft zijn verwachting voor dit jaar neerwaarts bijgesteld. Dat blijkt woensdag bij de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal van 2006.

(tijd) Het concern gaat nu uit van een 'lage enkelcijferige groei' van het bedrijfsresultaat voor amortisatie en afschrijvingen (EBITDA) vergeleken met 10,3 miljard dollar behaald in 2005. Eerder ging Time Warner nog uit van een 'hoge enkelcijferige groei'.

Volgens de onderneming is de bijstelling met name het gevolg van de effecten van de overname van de kabelactiviteiten van Adelphia. In de lente van 2005 deed Time Warner samen met Comcast deze aankoop, waarbij de kopers onderling ook nog kabelactiviteiten uitruilden.

Met nadruk zegt Time Warner dat de nieuwe plannen voor de strategie van internetpoot America Online (AOL) geen invloed hebben op de prognose voor de rest van dit jaar. Time Warner gaat de e-mail en de content van AOL gratis aanbieden aan klanten die gebruikmaken van high-speed internet.

In het tweede kwartaal van dit jaar boekte Time Warner een nettowinst van 1,0 miljard dollar, tegen een verlies van 409 miljoen dollar een jaar eerder. Het verlies in het tweede kwartaal van 2005 werd veroorzaakt door een reservering van 3,0 miljard dollar voor rechtszaken aangespannen door beleggers.

Exclusief bijzondere baten en lasten kwam de winst per aandeel uit op 0,20 dollar, tegen een verlies per aandeel van 0,09 dollar een jaar eerder. Analisten gepolst door Thomson Financial gingen uit van een winst per aandeel van 0,19 dollar.

De omzet van Time Warner steeg in het tweede kwartaal met 1,2% tot 10,7 miljard dollar, waar analisten hadden gerekend op 10,97 miljard dollar. Met name de prestaties van de kabeldivisie en de TV-netwerken zorgden, volgens Time Warner, voor de omzetgroei in de verslagperiode.

(foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud