TNT herziet positie Duitse postmarkt door protectionisme

©AFP

TNT ziet zich door de 'recente protectionistische' ontwikkelingen' op de Duitse postmarkt genoodzaakt zijn positie op de Duitse postmarkt volledig te herzien. Dit zegt het postbedrijf donderdag in een presentatie naar aanleiding van een jaarlijkse investeerdersdag. Verdere herstructureringen worden daarbij niet uitgesloten.

(betten) - Eerder deze week werd al bekend dat het bedrijf zijn investering opschort in een operationele joint venture met de Duitse pakketdienst Hermes Logistik. Hermes beschikt over een groot aantal 'pakketshops' waar TNT postwinkels in wilde zetten, maar deze samenwerking is nu stilgezet.

TNT reageert hiermee op de mogelijke invoering van een minimumloon voor Duitse postbodes. 'De Duitse postonderdelen leiden op dit moment verlies. Dat is niet erg, zo lang er vooruitzicht is op verbetering', zo zegt een woordvoerder van TNT tegenover Betten. 'Maar met het minimumloon en de BTW-maatregelen zit dat er niet in.'

Daarom gaat TNT al zijn postactiviteiten in Duitsland opnieuw bekijken. Daar bij staan alle opties nog open.

Vanochtend gaf de woordvoerder in dit licht ook al tegenover Betten aan het uitstel van de liberalisering van de postmarkt in Nederland een verstandige beslissing te vinden.

'Het uitstel doet recht aan de complexiteit van de situatie', zo gaf de zegsman aan. De liberalisering zou op 1 januari 2008 ingaan, maar staatssecretaris Heemskerk gaf vanmorgen in de Tweede Kamer aan dat invoering vanaf deze datum niet zorgvuldig zou zijn. Een concrete nieuwe ingangsdatum is niet genoemd, wel verwacht Heemskerk medio 2008 meer duidelijkheid.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud