TNT neemt Indiaas expressbedrijf Speedage over

TNT heeft het Indiase bedrijf ARC India Limited overgenomen, dat opereert onder de merknaam Speedage Express Cargo Services. Dat heeft het post- en expressbedrijf vrijdag bekendgemaakt, zonder daarbij een overnameprijs vrij te geven.

(tijd) De Indiase onderneming op het gebied van express wegvervoer realiseerde in het boekjaar 2005/06 een winstgevende omzet van 17 miljoen euro.

Met de overname van Speedage zal TNT een plaats verwerven in de topdrie van de binnenlandse markt voor express wegvervoer in India, aldus bestuursvoorzitter Peter Bakker. 'De gecombineerde omzet van TNT in India na deze acquisitie zal de 100 miljoen euro benaderen in 2007', zo stelt de bestuurder in een persbericht.

De overname past in de strategie van TNT om een leidende positie in te nemen in de expressdistributie in opkomende markten in Azie en specifiek in India.

TNT verwacht dat het segment van express wegvervoer in de komende tien jaar meer dan viervoudigt en hanteert als doelstelling om in 2010 marktleider in India te worden.

Door de acquisitie van Speedage worden de bestaande activiteiten van TNT uitgebreid met 514 depots, 26 hubs, 730 voertuigen, 1.195 medewerkers en ongeveer 1.300 personeelsleden in dienst van sub-contractors. Hiermee beschikt TNT over een volledig netwerk met dekking in alle regio's van India.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud