Advertentie

TNT plant aanval op Belgische Post

'U hoort het komende anderhalf jaar nog van ons.' Peter Bakker, de voorzitter van het directiecomité van de Nederlandse post- en expresgroep TNT, plant een aanval op het segment geadresseerde zendingen van de Belgische Post. Er lopen al proeven met de levering van kranten.

Vandaag heeft BD, een Belgische dochter van de Nederlandse multinational TNT, al een marktaandeel van meer dan 75 procent in de sector van de zogeheten ZZA's, zendingen zonder adres. 'We zijn van plan nu ook posities in te nemen in het segment van de geadresseerde post via ons netwerk van BD.' Dat zei Peter Bakker, de directievoorzitter van TNT, in een gesprek met de redactie na de voorstelling van de jaarresultaten van de groep.

'Er lopen al proeven met de levering van kranten. Als de testen voldoening geven, wil dat zeggen dat we operationeel in staat zijn ook geadresseerde zendingen te bezorgen.' Bakker viseert enkel de zakelijke post, die volgens hem meer dan 90 procent van het volume uitmaakt. Concreter wil Bakker nog niet zijn over zijn postplannen en -projecten in ons land. Maar, zo voegt hij er enthousiast aan toe, 'het komende anderhalf jaar hoort u zeker nog van ons.'

Bakker wil zo snel mogelijk een vrijgemaakte postmarkt in de Europese Unie. Die staat nu nog geprogrammeerd voor begin 2009. Maar Bakker vreest dat, als die datum al gerespecteerd wordt, die liberalisering regionaal gediversifieerd zal zijn onder druk van de zuiderse landen. Bakker rekent daar ook België bij. De Belgische Post vindt het te vroeg voor een liberalisering in 2009 en vreest dat de universele dienstverlening niet kan worden gehandhaafd.

TNT Airways, de luchtvaartmaatschappij van TNT met als basis Bierset bij Luik, zette onlangs een regelmatige vrachtdienst op naar Sjanghai in China. Bakker zei nu dat de tweede Boeing die TNT Airways verwacht in mei mogelijk met een lijndienst naar Brazilië en/of India zal vliegen. 'In die landen hebben we pas belangrijke overnames gerealiseerd in de expressector en we beschikken er dus over voldoende volume.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud