TNT stelt vooruitzichten 2006 opwaarts bij

TNT heeft de verwachtingen voor 2006 bij de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal opwaarts bijgesteld. Het post- en expressbedrijf ziet bij de Post-divisie nu een margeverbetering van circa 18,5%, waar het eerder rekende op ongeveer 18%.

(tijd) Bij Express zal de marge aan de bovenkant van de eerder gegeven bandbreedte van 9-9,5% liggen.

TNT rekent verder op een omzetgroei bij de Europese postnetwerken van 25-30%, waar het eerder uitging van een groei van 20-25%. De andere eerder gegeven verwachtingen veranderen niet. Het bedrijf laat maandag verder weten dat de ondertekening van de overeenkomst tot de verkoop van Logistics naar verwachting in het derde kwartaal zal plaatsvinden.

Analisten hielden rekening met het nieuws dat het concern een koper heeft gevonden voor de logistieke activiteiten. Afgelopen week waren er geruchten in de financiele wereld dat TNT dicht bij een verkoop is. Onder de potentiele kopers zouden zich enkel nog private equity-partijen bevinden.

TNT boekte over het tweede kwartaal van 2006 een nettowinst van 209 miljoen euro, tegen 210 miljoen euro een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door Betten Beursmedia News rekenden gemiddeld op een winst van 218 miljoen euro. Per aandeel kwam de kwartaalwinst uit op 0,50, tegen 0,46 in het tweede kwartaal van 2005. TNT keert een interim-dividend uit van 0,26.

De winst uit gecontinueerde activiteiten steeg van 200 miljoen euro naar 210 miljoen euro. Daarbij liep de omzet van de onderneming op met 5,8%, van 2.502 miljoen euro tot 2.646 miljoen euro. De Betten Beursmedia News-consensus ging uit van een omzet van 2.662 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg van 309 miljoen euro tot 342 miljoen euro, waar door analisten werd gerekend op 323 miljoen euro.

TNT stelt verder dat de diverse belastingautoriteiten gaande zijn. 'Onze voorwaardelijke belastingverplichting blijft zoals aangekondigd', zo meldt de onderneming. TNT gaat dus nog altijd uit van een voorwaardelijke financiele verplichting van 150-550 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud