Advertentie

TNT verlaagt prognose bij Express

©AFP

De volume-ontwikkeling bij TNT Express ligt onder de eerder aangekondigde aannames voor het vierde kwartaal. TNT verwacht nu dat de resultaten van Express in 2008 lager uitkomen dan de outlook die is gegeven in het derde kwartaal. Mail ontwikkelt zich volgens TNT volgens plan.

(dow jones) - In het vierde kwartaal zijn de marktomstandigheden significant verder verslechterd, stelt TNT. Dit heeft geleid tot versnelde volumedruk die groter is dan eerder aangenomen in de Europese Express-flows, en, recentelijk ook op de International economy/road-volumes, aldus TNT.

TNT ziet zich daarom genoodzaakt een reeks kostenbesparende maatregelen te nemen om het hoofd te kunnen bieden aan de ernstige economische neergang op korte termijn.

Vooral de Express-activiteiten worden geraakt door de downturn. 'De economische neergang vereist agressieve maatregelen binnen de Express-activiteiten om de omzet en margeniveaus te beschermen', aldus TNT.

TNT neemt een reeks maatregelen om kosten op alle gebieden terug te brengen, inclusief de lucht- en wegenplatforms. Door dit te doen, past TNT Express zich aan aan lagere volumes op korte termijn, aldus TNT.

Het bedrijf wil structurele kostenbesparingen realiseren van EUR270-330 miljoen in de periode 2009-2010, waarvan structurele besparingen van EUR170-210 miljoen binnen Express moeten worden gerealiseerd. In 2009 moet Express al EUR90-125 miljoen aan kostenbesparingen halen.

In aanvulling hierop zal TNT Express verdere volume-afhankelijke maatregelen kunnen nemen tot een bedrag van EUR120 miljoen in 2009.

Bij Post zal de implementatie van het huidige Masterplan voortgezet worden en een nieuw Masterplan gestart worden. De ten doel gestelde besparingen belopen EUR60-70 miljoen in 2009 en een verdere EUR40-50 miljoen in 2010.

TNT verwacht voorzieningen voor de kostenbesparingsmaatregelen te nemen van EUR125-200 miljoen in de periode 2008-2010 en mogelijke impairments tot EUR150 miljoen.


Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud